GoPro video pokazao kako je biti Džedaj

Izvor: B92, 14.Jul.2015, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

GoPro video pokazao kako je biti Džedaj

Novi video Jutjub korisnika Bila Parkera oduševiće sve ljubitelje filma “Ratovi zvezda”.

GoPro kamere do sada su ljudima širom sveta pružile brojne različite perspektive, od toga šta pred sobom vidi kornjača sa Velikog koralnog grebena do pogleda astronauta tokom boravka u svemiru.

Najnoviji video otišao je, međutim, ne korak, nego par galaksija dalje, prikazujući perspektivu Džedaja tokom bitke.

Na njemu je prikazano kako Džedaj koristi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svoj svetlosni mač da bi odbio napade vojnika galaktičke imperije, suprotstavio se letelici TIE Fighter i čak se sukobio sa AT-AT Walkerom.

U snimcima koje Parker postavlja na svom kanalu preovladavaju specijalni efekti, sa jakim akcentom na naučnoj fantastici. On je takođe 2010. godine stvorio video “Star Wars vs. Star Trek" koji je ubrzo postao hit na internetu.

Njegov najnoviji video tolko je dobro osmišljen da mu je kompanija GoPro u odeljku sa komentarima predložila da se prijavi na takmičenje za najbolji video dana.

Reakcije gledalaca izuzetno su pozitivne, mada je dvoje ljudi njegov rad nazvalo prevarom zbog jednog detalja koji ne bi promakao nijednom ljubitelju “Ratova zvezda”.

"Stormtruperi ne ciljaju tako dobro u pravom životu”, napisao je Piter Bejnes.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.