Glumica kontroverznog filma Nevinost muslimana tuži autora

Izvor: Kurir, 20.Sep.2012, 09:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glumica kontroverznog filma Nevinost muslimana tuži autora

VAŠINGTON - Jedna od glumica u kratkom amaterskom filmu koji je razgnevio muslimanski svet poslednjih dana podnela je tužbu protiv autora filma uz ocenu da su glumci bili prevareni misleći da film govori o avanturama drevnih Egipćana.

Sindi Li Garsija je jedna od tri glumice koje su iznele istovetne optužbe protiv Nakule Baseleja Nakule iz Kalifornije, tuživši istovremeno i Jutjub koji je emitovao trejler filma "Nevinost muslimana" i Gugl >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << .

Garsija je istakla da se njen život sada nalazi u opasnosti, kao i životi svih koji su sa njom povezani, nakon što su radikalni islamisti pozvali na ubistvo svih koji su povezani sa filmom.

Još jedna glumica Lili Dion je rekla za Si-En-En da je film trebalo da se zove Pustinjski ratnik , i da je tako pisalo u oglasu na sajtu za oglašavanje Kregslist.

U protestima koji su u arapskom svetu usledili posle prikazivanja trejlera na internetu poginulo je više od 30 ljudi. U Bengaziju je ubijen američki ambasador Kris Stivens sa još trojicom službenika ambasade.

Gugl zabranio pristup filma "Nevinost muslimana"

Kompanija "Gugl" (Google) danas je zabranila korisnicima Ju tjuba (YouTube) u Singapuru pristup delovima anti-islamskog filma "Nevinost muslimana" koji je izazvao nasilne proteste širom muslimanskog sveta.Pokušaj da se pristupi klipovima niskobudžetnog filma "Nevinosti muslimana" na sajtu s video sadržajem u vlasništvu Gugla onemogućen je uz poruku - "ovaj sadržaj nije dostupan u vašoj zemlji zbog zahteva vlade za uklanjanje", prenela je agencija AFP.

Singapursko ministarstvo unutrašnjih poslova juče je navelo da su "bezbednosni problemi" razlog zahteva upućenog kompaniji "Gugl".

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.