FUTA SE PRVI PUT JAVNO OGLASIO - Progovorio nakon skandala sa JK i gašenja kanala pevačima: Tražili smo nadoknadu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Avg.2023, 19:36

FUTA SE PRVI PUT JAVNO OGLASIO - Progovorio nakon skandala sa JK i gašenja kanala pevačima: "Tražili smo nadoknadu!"

Otkrio je detalje!

Aleksandar Radulović Futa se uključio putem telefonskog poziva u emisiju, gde je progovorio o svom sukobu sa pevačima, kojima je zbog autorskih prava ugašen Jutjub kanal.

- Ja sam jedan od prvih koji je pokrenuo priču! - počeo je Futa, pa nastavio:

- Tražili smo nadoknadu na osnovu tih pesama koje je neko prvi put snimio. To se zove pravo prvog izvođenja. Svaki drugi snimak, kaver i slično, mora da se traži saglasnost >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za snimanje. Jutjub traži saglasnot pevaču, izdavaču, kompozitoru kako bi to stavio na svoj kanal - ispričao je Futa u emisiji "Premijera - Vikend specijal".

Iako su pevači kupili pesme od njegove pokojne supruge Marine Tucaković i pokojnog sina Milana Radulovića Laće, Futa kao novi vlasnik tih prava potražuje da pevači i njemu plate za ponovno izvođenje pesama. To bi značilo i da moraju da plate Futi svaku pesmu koju žele da izvedu bilo gde, a kako su preneli mediji, ovim potezom bi bili oštećeni i kompozitori koji su radili na tim pesmama, pošto oni imaju prava na tantijeme od SOKOJ-a.

Futa je zbog ovoga ušao u sukob sa nekoliko pevača, među kojima su najglasniji bili Aca Lukas i Jelena Karleuša. Ona ga je nazvala ucenjivačem, dok ga je Lukas izvređao, nakon čega je Futa žestoko uzvratio, pa su počele da pljušte uvrede sa obe strane.

Futa je nedavno otkrio i da se sudi sa Lukasom, ne zbog autorskih prava i Jutjuba, već zbog duga. Kako je naveo, Lukas mu duguje novac za dve presude, te je Futa odlučio da do novda dođe preko javnih izvršitelja.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.