FEJSBUK, JUTJUB I GUGL PROTIV TEROROZMA: Evo šta će preuzeti zajedno sa vladama evropskih sila

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Sep.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FEJSBUK, JUTJUB I GUGL PROTIV TEROROZMA: Evo šta će preuzeti zajedno sa vladama evropskih sila

Odlučan korak!

Svetski zvaničnici udružili su se s tehnološkim kompanijama da bi osnovali organizaciju za borbu protiv terorističkih i ekstremističkih sadržaja na internetu, prenosi Tanjug.

Reč je i o kompanijama poput Fejsbuka, Jutjuba i Gugla. To je objavila premijerka Novog Zelanda Jacinda Ardern.

Novi globalni internet forum za borbu protiv terorizma trebao bi ometati terorističke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i nasilnu ekstremističku upotrebu društvenih mreža, navela je Ardern u obraćanju u Ujedinjenim nacijama u Njujorku.

Premijerka Novog Zelanda je pozvala internet kompanije na akciju nakon martovskog terorističkog napada na džamije u Novom Zelandu, u kojem je ubijeno 49 osoba, dok je napadač pokolj prenosio uživo na svom Fejsbuk profilu.

Ona je rekla da će novi protokol za odgovor na krizu pomoći vladama i tehnološkim kompanijama nakon terorističkih i ekstremističkih napada da koordiniraju i upravljaju napadima putem interneta.

Inicijativu podržavaju 48 država i tri međunarodne organizacije.
Pogledaj vesti o: Jutjub,   Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.