Evo kako se kupuju pregledi na YouTube u i koliko to kosta

Izvor: medio.rs, 22.Apr.2015, 22:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako se kupuju pregledi na YouTube u i koliko to kosta

Kupovina pregleda na čuvenom sajtu je veoma jednostavno i ovim trikom se može poslužiti bukvalno svako, pod uslovom da je spreman da uloži određenu količinu novca

YouTube je jedan od omiljenih sajtova gotovo svim korisnicima interneta, a takođe i jedan od najpopularnijih. Međutim, on je naročito omiljen brojnim muzičkim zvezdama koji ga koriste za promociju svojih novih pesama i spotova.

Međutim, neretko se čuje da je neka poznata zvezda kupila preglede >> Pročitaj celu vest na sajtu medio.rs << na ovom sajtu. Šta to zapravo znači?

Reč je o prevari koju YouTube na sve načine pokušava da spreči, a ukoliko otkrije da je neki kanal nelegalno povećao gledanost i popularnost svojih video-snimaka, sledi kazna.

Kupovina pregleda na čuvenom sajtu je veoma jednostavna i ovim trikom se može poslužiti bukvalno svako, pod uslovom da je spreman da uloži određenu količinu novca.

Na internetu postoji na hiljade sajtova koji će za određeni novac kupcu ponuditi željeni broj pregleda. Primera radi, već za otprilike 25 dolara možete kupiti 5.000 pregleda, dok 100.000 pregleda košta 449 dolara. Neki od najpopularnijih sajtova ove vrstu su “Devumi.com”, “buyviews.co”, “fastfollowerz.com”.

foto: Profimedia/F1 Online

U zavisnosti od želja i mogućnosti, moguće je kupiti i “subscribere”, odnosno pratioce vašeg kanala na YouTube-u, što će koštati još nekoliko desetina dolara (100 subscribera košta 10 dolara). Naravno, ovo je neki prosek kada je reč o cenama.

Kao što smo već pomenuli, postoji zaista gomila sajtova koji se bave prodajom pregleda, pa tako i cene variraju. Nakon što kupite preglede biće potrebno nekoliko dana, ili meseci (u zavisnosti od broja), da se oni vide na željenom video-snimku.

Plaćanje se obavlja putem kartica ili PayPal servisa, a neki sajtovi nude plaćanje i u Bitcoinima.Međutim, nikako vam ne preporučujemo da kupujete preglede na vašem YouTube kanalu, jer se validnost pregleda redovno proverava.

Foto: Profimedia/Alamy

Znate kada neka poznata zvezda izbaci novu pesmu, pa na broju pregleda stoji 301+?

Upravo je to znak da YouTube proverava da li su pregledi zaista originalni ili kupljeni. Popularni sajt ima mehanizme pomoću kojih otkriva prevaru ovog tipa, a kazna može biti uklanjanje spornog video snimka ili čak čitavog kanala.

Lažni pregledi dolaze zapravo sa brojnih servera na kojima su napravljeni lažni profili na YouTube-u kojima je jedini cilj povećanje broja pregleda, komentarisanje i lajkovanje. Sve se, naravno, dešava automatski, a većina ovih servera nalazi se na Bliskom istoku.

Najnovije vesti iz sveta kompjutera, igrica, mobilnih telefona, gedžeta možete pratiti i na našoj Facebook stranici!
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na medio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta medio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta medio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.