Evo kako će Novi Sad izgledati u budućnosti!

Izvor: Luftika.rs, 01.Nov.2016, 06:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo kako će Novi Sad izgledati u budućnosti!

Novi Sad je buduća Evropska prestonica kulture 2021. godine. U prvih 6 meseci ove godine naš grad je posetilo oko 79.000 turista, što je za 14 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Domaćih turista je bilo 33.467 ili oko 11,2 odsto više, dok je broj stranih turista porastao za 16,3 odsto i bilo ih je 45.280. Postavljamo pitanje kako će Novi Sad izgledati u budućnosti.
Na osnovu fotografija koje su se pojavile možemo samo da zamislimo.
Novi tržni centar pored SpensaNa >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Youtube se pojavio snimak arhitektonskog projekta budućeg tržnog centra pored Spensa od 115.000 kvadrata.
youtube.comIako ovo još uvek nije konačno rešenje, iz arhitektonskog projekta se vidi šta će Novosađani moći da vide na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja. Pogledajte i video.

Umesto trščara i parka, soliteri u kraljevića MarkaKako piše portal 021.rs, trščare u Ulici kraljevića Marka uskoro će zameniti betonski kompleks solitera, a nacrt projekta se pojavio na sajtu NSbuild.
http://www.nsbuild.rs/Prošle godine je skinuta zaštita sa kuća trščara, a uskoro će se umesto najstarijih kuća u Vojvodini i predviđenog parka će se ovde naći soliteri. Trščare su bile stare 250 godina, a 1989. godine su stavljene pod zaštitu kao spomenici kulture.
Novi Žeželjev mostOvaj most je trebalo da bude završen još 2013. godine. Stari je srušen u NATO bombardovanju, a njegovi lukovi bili su jedan od simbola Novog Sada.

Kažu da bi gradnja Žeželjevog mosta u Novom Sadu trebala da bude završena do kraja sledeće godine. Isto tako kažu i da će Novi Žeželjev most biti dug 474 metra, a i da će imati dva železnička koloseka, dve saobraćajne trake za drumski saobraćaj i dve biciklističko-pešačke staze.
Jedno je sigurno Novi Sad će u budućnosti biti Evropska prestonica kulture i to 2021. godine, a o tome kako će izgledati, u bliskoj ili daljoj budućnosti, možemo samo maštamo.
Više o najlepšim pesmama o Dunavu
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.