Eво како је протекла прослава у част Светозару Милетићу пре скоро целог века: Хиљаде људи на улицама Новог Сада (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Feb.2024, 15:57

Eво како је протекла прослава у част Светозару Милетићу пре скоро целог века: Хиљаде људи на улицама Новог Сада (ВИДЕО)

Прослава посвећена Светозару Милетићу, забележена је 1926. године, а државна прослава одржана је 25 након његове смрти. Нови Сад је славио на Тргу слободе, са масом народа. Фото: YouTube/ Jugoslovenska Kinoteka На обележавање су стигла женска и омладинска удружења, а непрегледна колона учесника >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и грађана шетала је од центра града ка Успенском гробљу, где је новосадски градоначелник, правник, новинар и борац за српска права, сахрањен.
На снимку “Југословенске кинотеке” виде се колоне деце, мушкараца, жена који иду да одају почаст великом борцу за слободу.

На Тргу слободе јуче је уприличена државна церемонија, уз високе званице, а представници државе истичу да ће Нови Сад сваке године поштовати датум рођења Светозара Милетића како доликује.
Svečano potpisivanje ugovora martovske klase za dobrovoljno služenje vojnog roka

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Eво како је протекла прослава у част Светозару Милетићу пре скоро целог века: Хиљаде људи на улицама Новог Сада (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.