Da li će Jutjub ukloniti video sa uputstvom za krađu automobila?

Izvor: B92, 24.Jan.2023, 11:28

Da li će Jutjub ukloniti video sa uputstvom za krađu automobila?

Sve su glasnije inicijative koje zahtevaju od Jutjuba da ukloni neprikladne video materijale koji sadrže uputstva za lakšu krađu pojedinih modela korejskih proizvođača Kia i Hyundai.

U trendu je TikTok izazov u ​​kojem se korisnici pozivaju da pokušaju da ukradu određene automobile korejskog proizvođača. U pitanju su jeftiniji modeli proizvedeni posle 2011. godine koji nemaju imobilajzer, odnosno elektronsku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blokadu motora.

Zbog ovog izazova prošle godine je u pojedinim saveznim državama zabeležen drastičan porast krađe ovih vozila. Milvoki je bio prvi na udaru, a 66 odsto od skoro 10.500 ukradenih vozila bili su marke Kia ili Hyundai.

Kao deo napora, Nacionalni biro za kriminal u osiguranju (NICB), Koalicija za prevare u osiguranju i Međunarodno udruženje za specijalne istrage poslali su zajedničko pismo izvršnoj direktorki Jutjuba, Suzan Vojcicki, tražeći od nje da ukloni video snimke "how to", koji sadrže detaljna uputstva za krađu automobila.

NICB je saopštio da je u nekim oblastima zabeležen porast broja krađa automobila Hyundai i Kia i do 936%.

Los Anđeles je zabeležio rast od 85%, a Sent Luis 48%. Milvoki, sa druge strane, gde je trend počeo, ima toliki porast krađa da su 66 odsto od skoro 10.500 ukradenih vozila Kia ili Hyundai.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Jutjub,   Hyundai

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Da li će YouTube skinuti uputstva za krađu Hyundai i Kia automobila?

Izvor: AutoBlog, 25.Jan.2023, 00:15

Sve su glasnije inicijative kojima se od YouTubea zahteva da ukloni neprimerene videomaterijale na kojima su uputstva za lakšu krađu pojedinih modela korejskog proizvođača. U trendu je TikTok izazov u kojem se pozivaju korisnici da probaju da ukradu pojedine automobile korejskog proizvođača. U...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.