DIREKTOR BEOGRADSKE POSLOVNE ŠKOLE SEBI DAO PLATU 1.330.000 DINARA! A svom sinu 325.000 mesečno!

Izvor: Press, 06.Jul.2018, 13:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DIREKTOR BEOGRADSKE POSLOVNE ŠKOLE SEBI DAO PLATU 1.330.000 DINARA! A svom sinu 325.000 mesečno!

Direktor Beogradske poslovne škole (nekadašnja Viša poslovna) Đuro Đurović dodelio je sebi mesečna primanja od 1.330.000 dinara ili 11.000 evra, a uz to je zaposlio sina Slobodana Đurovića na mesto asistenta u ovoj visokoj strukovnoj školi s platom od 325.000 dinara, čime se direktno oglušio o preporuku Agencije za borbu protiv korupcije, tvrde zaposleni u ovoj školi.
Foto:Đuro Đurović (youtube)
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />  Naime, prema izveštajima Uprave za trezor, 2016. direktoru Đuroviću je s računa Beogradske poslovne škole (BPŠ) isplaćeno oko 16 miliona dinara, odnosno 1.330.000 dinara mesečno, što je čak 15 puta više nego što su dobili drugi profesori u školi. - Ni to nije sve, već je njegovom sinu Slobodanu Đuroviću 2016. s računa škole isplaćeno 3.900.000 dinara ili po 325.000 dinara mesečno, što je više od petostrukog iznosa koji primaju ostali asistenti ili tri i po puta više od onog koji primaju profesori u školi. Većini nastavnog osoblja, a posebno onima koji su prema direktorovom mišljenju nepodobni, drastično je smanjena plata, a u školi je uvedena strahovlada. Đurović mobinguje profesore, ucenjuje ih i trguje svojim uticajem - navodi jedan od zaposlenih u ovoj školi koji je želeo da ostane anoniman (ime i prezime poznato redakciji) iz straha od osvete direktora Đurovića. Većini nastavnog osoblja drastično je smanjena plata.
  Agencija za borbu protiv korupcije zvanično je u decembru 2017. objavila preporuku da se Đurović razreši sa ove javne funkcije, a kao razlog za ovakav stav navode to što je upravo Đurović sa rođenim sinom zaključio ugovor o zaposlenju, čime se našao u sukobu interesa, koji nije ni prijavio Agenciji. FOTO: MARINA LOPIČIĆ - Slobodan Đurović zaposlen je na mestu redovnog asistenta na predmetu Ekonomija i poslovna ekonomika, iako je završio Fakultet za menadžment u Skoplju. O preporuci Agencije za razrešenje direktora Đurovića jedva da se i raspravljalo na dnevnom redu Saveta škole. Predsednik saveta Dragan Jerinić je izjavio da ta odluka nije obavezujuća, da tu nema sukoba interesa i diskretno podsetio članove Saveta da su i njihova deca zaposlena u školi. I Jerinićev sin je zaposlen u ovoj školi, a BPŠ je postao pravi rasadnik nepotizma. Pored toga, direktor zapošljava srodnike visokih državnih funkcionera - navodi izvor Kurira i podseća da su o rasulu i kriminalnim radnjama koje vladaju u BPŠ obavešteni Ministarstvo prosvete i nauke i Skupština Srbije, a da je protiv direktora Đurovića podneto na desetine prijava i tužbi.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

"NISAM U SRODSTVU SA SOBOM" Mnogo je bahatih direktora, ali samo jedan zarađuje milione, zapošljava familije političara, a za sve to daje BIZARAN IZGOVOR

Izvor: Blic, 06.Jul.2018

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je smenu Đure Đurovića, direktora Beogradske poslovne škole, jer je utvrđeno da je sam sebe birao za direktora, a svog sina zaposlio kao asistenta. Pored očiglednog sukoba interesa, njemu se zamera i milionska mesečna zarada, kao i zapošljavanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.