DAN KADA SE SMEJALA JUGOSLAVIJA Čkalja čita ljubavno pismo

Izvor: Piplmetar.rs, 09.Avg.2017, 12:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DAN KADA SE SMEJALA JUGOSLAVIJA Čkalja čita ljubavno pismo

Scena u kojoj Miodrag Petrović Čkalja čita ljubavno pismo sigurno će vas nasmejati.
Četrnaestu godinu za redom bez najboljeg srpskog komičara, po našoj neskromnoj proceni, šala kakvu je samo Čkalja umeo da iznese nalazi put do novih generacija koje nisu imale priliku da ga upoznaju dok je stvarao na sceni.
Njegove uloge su ga nadživele i mi stariji danas, jednako kao nekad, uživamo u glasnom smehu gledajući Miodraga Petrovića Čkalju na malim ekranima.
Foto: >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << Printskrin Jutjub, Piplmetar Ovoga puta podsećamo se jednog inserta iz kultne serije “LJubav na seoski način” u režiji Dragoslava Lazića, emitovane daleke 1970. godine. U pitanju je komedija u kojoj stric Gvozden koga glumi Čkalja i deda Paun (Ratko Sarić) pokušavaju da na silu ožene unuka Milorada (Dragan Zarić) najbogatijom udavačom u selu – Radmilom (Prizrenka Petković). Bežeći od „trgovinu s živi ljudi“ on odlazi u grad, gde upoznaje drugu devojku Roziku (Eva Ras). Na kraju, on se vraća u selo želeći da se oženi Radmilom, ali bez miraza, što kvari planove strica Gvozdena i deda – Pauna.
Ovde je Čkalja pokazao svoj vanserijski talenat za komediju zbog čega je, između ostalog, i ova serija dostigla ogromnu popularnost, pa je po njenim motivima snimljen i televizijski film “Milorade, kam bek”.
Insert u kom Čkalja čita Miloradovo ljubavno pismo je iz epizode šeste, od ukupno osam koliko je snimljeno i emitovano. Epizoda nosi naziv “Kidnapovanje” i premijerno je prikazana 13. septembra 1970.
Pripazite na trbušnjake, možda će vas zaboleti od preteranog smejanja.

(Piplmetar/Opanak)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.