Izvor: Piplmetar.rs, 23.Dec.2016, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crtani MAŠA I MEDVED je najgledaniji snimak na Youtube ikada i to ova epizoda (VIDEO)

Epizoda ruskog crtanog filma “Maša i medved” pod nazivom “Maša i kaša” sakupila je milijardu i 804 miliona pregleda i postala šesti snimak po gledanosti u istoriji YouTube-a.
Mediji su ovaj serijal nazvali “demonstracijom Putinove meke sile”. Italijanski list “Il foljo” navodi da se neverovatan uspeh animiranog filma “Maša i medved” najbolje može videti u božićnom periodu, kada su trgovački centri >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << prepuni lutaka, slika i igračaka posvećenih ovim junacima, a na televiziji se mogu pratiti najpopularnije epizode.
Trogodišnja Maša, odevena u tradicionalnu rusku nošnju, sa maramom na glavi, ušla je u domove dece u 120 zemalja sveta. Crtani film preveden je već na 25 jezika, od SAD do Indonezije. U Americi Maši glas pozajmljuje Isla Fišer, mlada holivudska glumica. “Ideja za serijal nastala je iz želje da se na komičan način predstave odnosi između dece i odraslih tako da gledaocima budu sasvim jasni unutrašnji doživljaji junaka”, ističe direktor projekta Denis Červjacov.
Godine 2015. animirani film “Maša i medved” dobio je nagradu “Kicskrin avards” za najbolju animaciju, a studio “Animakord” zaradio je 225 miliona dolara. Ta firma je osnovana 2008. godine i danas ima više od 100 saradnika i 70 animatora, a otvorila je kancelariju i u Kaliforniji. “Dok se u svetu medved najčešće predstavlja kao zlo protiv kojeg se treba boriti, istočnoevropska deca u njemu vide onoga ko pomaže plavokosoj devojčici da nađe put do kuće”, piše italijanski list.
Pogledajte video:

(Piplmetar.rs)

Nastavak na Piplmetar.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.