Izvor: Piplmetar.rs, 06.Mar.2024, 06:30

“Cela mamina strana je gluvonema“ Potresno priznanje Zorje Pajić čiju muziku i glas deo PORODICE nikad nije čuo

Pevačica Zorja Pajić predstavila se na ovogodišnjem festivalu pesmom „Lik u ogledalu“, kojom je zauzela visoko treće mesto i oduševila publiku.
Zorja Pajić • youtube


Ona je objavila na Instagramu i snimak interpretacije na znakovnom jeziku, a na pitanje Ognjena Amidžića kome je pesma posvećena, imala >> Pročitaj celu vest na sajtu Piplmetar.rs << je spreman odgovor.
Zorja Pajić
– Izvedbu na znakovnom jeziku sam posvetila baki i deki, jer oni ne mogu da čuju pesmu. A pesma je lična priča, računala sam da će da se povežu ljudi koji se bore sa identitetom ili pronalaze sebe u bilo čemu – rekla je Zorja, a potom priznala:
– Cela mamina strana je gluvonema. Ceo život se bavim muzikom, a oni to nikada nisu mogli da dožive do kraja, samo kada me vide. Kada sam svirala violinu, baka i deka stave ruku, da osete vibraciju – ništa to specijalno njima ne znači, ali im je drago što se bavim nečim čim volim.
Zorja Pajić
Objasnila je da je u razgovoru sa majkom shvatila da njeni baka i deka ne mogu u potpunosti da dožive na pravi način to što ona radi, ali da je najvažnije da osećaju njenu emociju.
– Razgovarala sam sa mamom o tome, šta kažu oni kada mama priča sa bakom i dekom o tome što ja radim. Kažu da njima znači kad ja pokažem to U, početak, kada zamrdam, pokažem telom svoju nameru, emociju u svom izrazu i u tom načinu pokreta ruku oseti se to. Sam tekst ne može da se prevede u potpunosti takav kakav je, ali negde ipak razumeju, emociju svako razume – objasnila je Zorja.
Opširnije
Izvor: PulsOnline.rs

Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na Piplmetar.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SVI SA MAMINE STRANE SU GLUVONEMI" Bolna ispovest Zorje: "Baka i deka moju muziku nisu mogli u potpunosti da dožive"

Izvor: Blic, 06.Mar.2024

Zorja Pajić oduševila sve u finalu takmičenja "Pesma za Evroviziju 2024" na kojem se predstavila sa pesmom "Lik u ogledalu".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Piplmetar.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Piplmetar.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.