Autor emisije “Lični stav” dao iskaz o pretnjama koje dobija

Izvor: N1 televizija, 23.Maj.2016, 18:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autor emisije “Lični stav” dao iskaz o pretnjama koje dobija

Nenad Mihailović, voditelj i autor emisije “Lični stav“ koju emituje na YouTube kanalu, dao je iskaz u Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal povodom pretnji koje je dobio preko društvenih mreža tokom juna 2015. godine.

Mihailović za N1 kaže da su, od desetak osoba koje su mu pretile, procesuirane samo četiri, od kojih je jedna maloletna.

Mihailović navodi da pretnje dobija duže od godinu dana i da se događa da jedna osoba, pod punim imenom i >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << prezimenom, u više navrata preti smrću njemu, ali i snimatelju i montažeru emisije koji je i njegov partner, Bojanu Babiću.

Od februara prošle godine do danas Mihailović i Babić su primili više desetina pretnji, uglavnom na YouTubeu, a veći deo tih pretnji uputile su osobe sa lažnim identitetom.

“Nadležni u MUP-u rekli su nam da ne mogu da ih procesuiraju upravo zbog toga što su pretnje anonimne. Ipak, u avgustu prošle godine, prilikom saslušanja u MUP-u, pokazali su mi fotografije pojedinih osoba koja su mi pretile, ali se nakon toga nije dogodilo ništa,” kaže Mihailović.

Mihailović tvrdi da je u avgustu prošle godine zatražio zaštitu od policije, zbog ozbiljnosti pretnji, ali da tu zaštitu nije dobio.

"Bojan i ja živimo u bespravnoj državi gde može svako da ti preti smrću, osim ako se ne zovete kao premijer Srbije. Tada se procesuira za jedan dan, a ovako…", rekao je Mihailović.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.