Русија ће ове године произвести око 800.000 возила

Izvor: GradskeInfo.rs, 19.Jul.2023, 08:32

Русија ће ове године произвести око 800.000 возила

Русија ће ове године произвести око 800.000 возила, изјавио је заменик руског премијера Денис Мантуров. Фото: PrtSc/Экспресс Авто/YouTube Он је на маргинама индустријског сајма Инопром у Јекатеринбургу рекао да је претходна прогноза руског Министарства >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << индустрије и трговине и даље актуелна, преноси Танјуг.
Према статистичким подацима за период од јануара до маја, у Русији је у првих пет месеци ове године произведено 155.000 аутомобила и 60.700 камиона. Шеф руске компаније за производњу возила Урал, Павел Јаковљев, је на поменутом сајму саопштио да ће његова фирма до краја 2025. године покренути серијску производњу електричног хибридног камиона.
Емисије угљеника ће бити сведене скоро на нулу, а цена овог камиона ће бити повољна с обзиром на квалитет који нуди, навео је Јаковљев.
SAD izdvajaju dodatnih 250 miliona dolara Ukrajini za podršku poljoprivredi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Русија ће ове године произвести око 800.000 возила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.