Шпанија: Екстремна спортисткиња оборила светски рекорд – 500 дана у пећини (ВИДЕО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 14.Apr.2023, 12:36

Шпанија: Екстремна спортисткиња оборила светски рекорд – 500 дана у пећини (ВИДЕО)

Шпанска екстремна спортисткиња, Беатрис Фламини (50), оборила је светски рекорд након што је провела 500 дана у пећини, 70 метара под земљом, без контакта са спољним светом. Фото: PrtSc/YouTube/El País Фламини је данас изашла из пећине код Гранаде, и њен експеримент су помно пратили научници >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << који желе да сазнају више о људским способностима, пренео је Ројтерс.
Она је изјавила по изласку из пећине да није разговарала годину и по дана ни са киме, осим са самом собом, а своје искуство описала је као „ненадмашно“.
Фламини, елитна спортисткиња, планинарка и пењачица, оборила је светски рекорд за најдуже време проведено у пећини. Она је имала 48 година када је ушла у пећину 20. новембра 2021, а два рођендана је прославила сама под земљом. Медијско извештавање о изласку Фламини из пећине у јужној Шпанији било је ограничено да је не би преплавила пажња медија.
Национална телевизијска станица ТВЕ приказала је снимке Фламини на којима се види да носи тамне наочаре и пење се ка свом тиму за подршку, смејући се.
Фламини је проводила време у пећини радећи вежбе да би била у форми и сликала је, цртала и плела вунене шешире.
На камерама је документовала свој боравак у пећини, а на једном снимку је рекла да су пећине веома непријатељска места према људском бићу и мозгу, јер се не види дневна светлост и чини се као да време стоји. Фламинијеву је пратила група психолога, истраживача, спелеолога и физичких тренера који су пратили сваки њен покрет и пратили њено физичко и ментално стање, али никада нису ступили са њом у контакт.
Према шпанској новинској агенцији ЕФЕ, њено искуство су пратили научници са универзитета у Гранади и Алмерији и клинике за спавање у Мадриду. Како се наводи, они су проучавали утицај друштвене изолације и екстремне привремене дезоријентације у вези са перцепцијом времена, као и могуће неуропсихолошке и когнитивне промене и утицај на сан и остале животне ритмове.
Ciklon Ilsa pogodio severozapad Australije, doneo novi rekord brzine vetra

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Шпанија: Екстремна спортисткиња оборила светски рекорд – 500 дана у пећини (ВИДЕО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.