Линта: Навршила се 31 година од злочина над купрешким Србима

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Apr.2023, 20:55

Линта: Навршила се 31 година од злочина над купрешким Србима

 Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта, подсетио је данас да се навршила 31 година од свирепог злочина Хрватске војске и хрватских паравојних снага над 54 српска цивила са подручја Купреса. Фото: PrtSc/B92/YouTube Највећи број њих је убијен >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << у периоду од 3. априла, када су јаке хрватске снаге напале Купрес, и 10. априла 1992. године.
За страдање купрешких Срба, иако се знају имена свих жртава и имена више од 100 учесника у њиховом убијању, још нико није кажњен, навео је Линта у саопштењу.
Како наглашава, више од 150 Срба је одведено у логоре по западној Херцеговини и Хрватској у којима су звјерски мучени и пошли праву голготу.
Линта истиче да страдање купрешких Срба још један у низу свирепих и монструозних злочина почињених над српским народом. Наводи да је трагична чињеница да су у Сарајеву, Загребу и западном дијелу међународне заједнице и даље на сцени срамни покушаји игнорисања сваког злочина над Србима.
Прошло је скоро 28 година од завршетка рата и даље нема правде за српске жртве. Међутим, колико год други умањивали и негирали српске жртве наша је обавеза да их се увијек сјећамо и да нам буду опомена да зло никада не спава, казап је он.
Линта сматра да Србија треба да оснује Меморијални центар српских жртава на простору бивше Југославије, с циљем да се покрене активна дипломатска, правна и политичка борба за истину о страдању нашег народа деведесетих година прошлог вијека.
Selaković: Srpski narod da se ne deli, da bude ujedinjen pred izazovima

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Линта: Навршила се 31 година од злочина над купрешким Србима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.