Завршени преговори представника пољопривредника и Владе Србије,одлука у 20 сати

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Maj.2023, 16:10

Завршени преговори представника пољопривредника и Владе Србије,одлука у 20 сати

После више од пет сати, завршени су преговори представника пољопривредника са премијерком Аном Брнабић и министром финансија Синишом Малим. Фото: PrtSc/Youtube Представник Удружење пољопривредних произвођача из Суботице Мирослав Матковић рекао >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је након изласка из зграде Владе Србије окупљеним новинарима да ће предлоге који су добили, пољопривредници размотрити и до 20 часова саопштити одлуку да ли предлоге прихватају или не и да ли ће наставити са блокадама, али није желео да открије детаље разговора.
Председник Удружења „Стиг“ Недељко Савић је рекао да су је оно што је предложено на састанку испод 50 одсто од оних захтева који су раније изнети.
Међу главним захтевима пољопривредника су повећање субвенција по хектару обрадиве површине, да премија за литар млека уместо 15 буде 20 динара, као и да минимална откупна цена млека буде 78 динара по литру плус ПДВ.
Такође, пољопривредници су захтевали да се на дизел гориво за пољопривреднике за 100 литара по хектару за ратарске културе и 300 литара за повртарске културе не обрачунавају акцизе и ПДВ.
Поред тога захтевали су увођење прелевмана на млечне производе и да се субвенције по крави, које тренутно износе 30.000 динара увећају за 10.000 динара.
Међу захтевима су и субвенције од 35.000 по хектару за све пријављене површине и укидање ограничења за субвенције до 20 хектара.
Председник Србије Александар Вучић је у четвртак након састанка са представницима Удружења узгајивача млека Мачванског округа и Удружења одгајивача говеда централне Србије саопштио да ће прелевмани за тврде сиреве бити повећани на 300 динара по килограму, као и да ће бити уведени прелевмани на евапорисано млеко у износу од 300 динара.
Председник је додао и да ће субвенције по грлу за приплодне млечне краве бити подигнуте са 30.000 на 40.000 динара и да ће бити исплаћене по јавном позиву који је у току.
Protesti “PROTIV NASILJA“ se pretvorili u paradu pijanstva, nasilja i ludila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Завршени преговори представника пољопривредника и Владе Србије,одлука у 20 сати се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.