Једрилица са 100 миграната потонула у Грчкој по јаком ветру

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2022, 08:41

Једрилица са 100 миграната потонула у Грчкој по јаком ветру

У току је велика спасилачка операција код једног јужног грчког острва где је у среду касно увече потонула једрилица са чак око 100 миграната, саопштиле су власти. Фото: PrtSc/NBC News/YouTube Обалска стража је саопштила да су њена пловила, приватни чамци >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << и спасилачки хеликоптер укључени у трагање код обале острва Китира, јужно од полуострва Пелопонеза.
Званичници немају детаље о броју људи који су спасени или су нестали, а рекли су да је једрилица ударила у хрид на истоку острва. Ветар у том подручју дувао је брзином до 70 километара на сат.
Већина миграната у Грчку путује из суседне Турске. Кријумчари су последњих месеци променили руте у покушају да избегну воде под надзором патрола око грчких острва у близини турске обале.
Китира је 250 миља (400 километара) западно од Турске, на рути коју кријумчари често користе да сасвим заобиђу Грчку и плове директно за Италију.
Vlada Francuske snabdeva pumpe iz strateških rezervi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Једрилица са 100 миграната потонула у Грчкој по јаком ветру се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.