Захарова: Украјински напад на Енергодар наставак играња ватром

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Nov.2023, 20:06

Захарова: Украјински напад на Енергодар наставак играња ватром

 Украјински напад дроном на Енергодар током ротације експерата Међународне агенције за атомску енергију (IАЕА) у електрани Запорожје представља провокацију и „играње ватром“, изјавила је данас портпаролка руског Министарства спољних послова Марија Захарова . Фото: PrtSc/Ruptly/>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << href="https://www.vesti.rs/Jutjub/" class="contenturl">YouTube „Кијев наставља да се ‘игра ватром’ криминалним и неодговорним провокацијама и грубо крши такозваних пет принципа које је прогласио генерални директор IАЕА Рафаело Гроси да би у циљу нуклеарне безбедности Запорошке НЕ“, рекла је Захарова, преноси РИА Новости.
Она је нагласила да Москва, у садашњим условима, позива руководство агенције да искористи понуду Руске Федерације да ротира стручњаке на станици само преко руске територије, а да притом не угрози Русе који су задужени за безбедност стручњака IАЕА.
Раније данас, руско Министарство одбране саопштило је да је Кијев извршио провокацију нападом дроном на Енергодар како би изазвао ризик од катастрофе у Запорошкој нуклеарној електрани (ЗНПП) и пореметио ротацију особља IАЕА.
 
Kuleba i Fidan razgovarali o izvozu ukrajinskih žitarica na svetska tržišta

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Захарова: Украјински напад на Енергодар наставак играња ватром се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.