Патријарх Кирил оптужио Бугаре за сатанизам

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Okt.2023, 09:14

Патријарх Кирил оптужио Бугаре за сатанизам

Руски патријарх Кирил оптужио је бугарске власти за сатанизам поводом протеривања архимандрита Васијана и још двоје људи из Руске православне цркве у Софији, наводи се у саопштењу Одељења за спољне црквене везе Московске патријаршије, које је објавила амбасада Русије у Софији. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << PrtSc/Blic/YouTube У тексту се говори о „полицијским акцијама бугарских власти “ које су довеле до затварања цркве, али се опет нигде изричито не наводи ко је затворио цркву, чију зграду Москва сматра својим власништвом, преноси портал Новините.
Одлука о протеривању је, како се наводи, „понижавајућа и дискриминаторска мера са очигледним циљем нарушавања пријатељских односа између братских народа и сестринских цркава“, као и „ непријатељски и неправедан чин“ државних органа.
Руски патријарх је изразио уверење да „политичке снаге које стоје иза непријатеља људског рода неће моћи да разбију вековне везе љубави и братства у Христу, које су основа сарадње између Руске и Бугарске православне цркве“.
У фрази „ непријатељ људског рода “ садржана је оптужба за сатанизам, јер се тако Сатана назива у црквеним круговима, наводи бугарски портал. Око Ускрса 2022. године, руски свештеници су почели отворено да говоре да је руска агресија на Украјину била у циљу заштите хришћанства.
Телевизијски водитељ протојереј Андреј Ткачов рекао је да се „руски свет егзистенцијално супротставља злу и антихришћанској цивилизацији Запада“.
Касније је и сам патријарх почео да користи оваква поређења, рекавши да су свештеници „на првој линији“  фронта, а држава „ заступа вредности које подижу баријеру кретању ка крају времена под влашћу антихриста“.
У молитвеницима који се дистрибуирају у руској војсци Путин се назива архистратегом, вођом небеске војске, односно изједначен је са архангелом Михаилом, који је поглавар четири старозаветна арханђела, главни чувар Царства Небеског и Божјег закона, који ће пре Другог доласка повести небеске војске против Антихриста и победити их.
Putin: Rat u Ukrajini nije pitanje teritorija, već garancija bezbednosti

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Патријарх Кирил оптужио Бугаре за сатанизам се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.