Откривене тајне Јунајтед Групе, Грци објавили: Шолак крије дугове

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Sep.2023, 09:13

Откривене тајне Јунајтед Групе, Грци објавили: Шолак крије дугове

Један од најутицајнијих портала за бизнис вести у Грчкој објавио је да Јунајтед Група покушава да сакрије своје огромне финансијске проблеме, од смањене количине расположивог новца до преоптерећености дуговима тешким преко 7 милијарди евра. Фото: PrtSc/Dnevnik/ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << YouTube “Митови и истине о Јунајтед Групи и Новој – Поверљиви финансијски извештаји”, наслов је детаљне анализе пословања групације Драгана Шолака коју је портал capital.gr јуче објавио.
Јунајтед Група у Грчкој има у власништву једног од највећих оператера “Нова”, који је настао спајањем са такође великим провајдером “Винд Хелас”, а како би добили дозволу за ово гомилање тржишног учешћа Шолак и компанија су грчкој влади обећали инвестицију од чак 2 милијарде евра у пројекте дигитализације.
Све ово је привукло огромну пажњу јавности у Грчкој и тамошњих медија, поготово јер Шолак још није испунио обећање о мегаломанској инвестицији.
У Атини се не смирује медијска олуја о финансијском “бунару” у који је Драган Шолак са својим партнерима упао, што из Јунајтед Групе упорно покушавају да демантују. “С обзиром на то да из Нове и Јунајтед Групе константно одбијају да јавно објаве извештаје о пословању, тврдећи да им то није праксе, capital.gr је сам набавио поверљиве финансијске извештаје УГ за 2022. годину, који су достављени само одабраним инвеститорима и кредитним агенцијама”, објашњава се у анализи.
Како истиче грчки портал, “ови извештаји индиректно, али врло јасно, указују на проблематичну финансијску ситуацију”, а тврдње Шолакове групације да бележе велике успехе “нису истина, већ само мит”.
У анализи се наводе разне тврдње УГ и оспорава се свака од њих. На пример, прича да је Група направила велике приходе и оперативну добит не заснива се на њеном реалном пословању, већ је до тога дошло аквизицијама других компанија, као што су “Винд Хелас” у Грчкој и “Оптима Телеком” у Хрватској. Притом, да би обавила те куповине Шолакова групација је морала да се задужи.
Evropa zatrpana ukrajinskim šećerom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Откривене тајне Јунајтед Групе, Грци објавили: Шолак крије дугове се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.