Саркози: Свет се налази на ивици вулкана

Izvor: GradskeInfo.rs, 24.Avg.2023, 09:04

Саркози: Свет се налази на ивици вулкана

Бивши француски председник Николас Саркози сматра да се треба вратити мировним преговорима о решавању војног сукоба између Русије и Украјине. Фото: PrtSc/TF1 INFO/YouTube Према речима Саркозија, потребно је да се престане да се „прича о куповини авиона, муниције, тенкова“ за Кијев. >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Он такође сматра да дискусија о потенцијалном уласку Украјине у НАТО погоршава ситуацију.
„По мом мишљењу, свет и Европа плешу на ивици вулкана. Ситуација би сваког тренутка могла измаћи контроли. Доста је било мртвих. Чини ми се да пут дипломатије и дискусије није искоришћен до краја и сада их треба искористити“, позвао је Саркози телевизији ТФ1.
Бивши француски лидер је рекао да је неопходно пронаћи решење које би било у интересу Украјине, узимајући у обзир да Русија остаје ту где јесте. „Решење је да разумни људи седну за (преговарачки) сто, дају безбедносне гаранције Украјини и уђу у расправу како да се из овога извукли, да не би бирали између Украјине и Русије, да се више не понови ова ситуација“, рекао је он.
Према Саркозијевим речима, Русија је одговорна за оружани сукоб са Грузијом 2008. године, као и за избијање непријатељстава у Украјини.
„Али постоје два начина да се добије рат: или сте супериорнији од непријатеља, или разговарате с њим и нађете компромис“, сматра он, преноси Спутњик.
Ruske vlasti potvrdile da su poginuli vođa Vagnera Prigožin i komandant Utkin

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Саркози: Свет се налази на ивици вулкана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.