Додик: Шмит прави највећу штету БиХ

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Avg.2023, 08:45

Додик: Шмит прави највећу штету БиХ

Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас у Будимпешти да је одлука о оптужници против њега катастрофална за животе људи у БиХ, уколико буде одржана ситуација да странац намеће законе. Фото: PrtSc/YouTube/RTRS vijesti Додик је нагласио >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << да високи представник међународне заједнице Кристијан Шмит прави највећу штету БиХ.
Указао је да постоји жеља да се он, као највећи политички ауторитет у Републици Српској, доведе пред зид и сабије у ћошак да би се на тај начин сломила воља РС.
„Ако то успеју, а неће, али ако успеју онда су им отворена врата за демолирање Републике Српске, онда тај Шмит може који хоће да наметне закон. Први који ће наметнути је о имовини, ви дигнете глас против тога, он каже – идете у затвор“, рекао је Додик за АТВ.
Додик је захвалио свима који су га подржали, наводећи да је то његова борба, али са политичким последицама по Републику Српску, пренела је Срна.
Говорећи о састанку владајуће коалиције на нивоу БиХ, најављеном за уторак у Источном Сарајеву, Додик је навео да је на последњем састанку договорено да се ради на законима који су већ били на дневном реду.
Додик је рекао да ће се разговарати и о питању Уставног суда, који је, како је навео, неуставан јер га је наметнуо Шмит.
„Верујем да ћемо 22. (у уторак) имати неколико закона, послати јасну поруку самој Европској унији и на неки начин одговорност на даља кретања пребацити на њих. Ако не успемо, БиХ клизи у нерешиву кризу“, поручио је Додик.
Vučić: Za Srbiju važno da održava najbolje moguće odnose sa Turskom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Додик: Шмит прави највећу штету БиХ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.