Дан: Спајић и Кнежевић разговарали и формирању Владе ЦГ

Izvor: GradskeInfo.rs, 28.Jul.2023, 16:21

Дан: Спајић и Кнежевић разговарали и формирању Владе ЦГ

Лидери Покрета Европса сад (ПЕС) Милојко Спајић и коалиције Заједно за будућност Црне Горе (ЗБЦГ) Милан Кнежевић одржали су данас у Подгорици још један састанак на којем су разговарали о формирању 44. Владе, пише портал подгоричког Дана позивајући се на незванична сазнања. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << PrtSc/Скупштина Црне Горе/YouTube Детаљи овог разговора нису познати јавности, али је извесно да се разговарало о могућности да коалиција Заједно за будућност Црне Горе буде део будуће извршне власти.
Наводе да Спајић наставља са интезивним разговорима јер већ у понедељак треба да иде на консултације са председником Црне Горе Јаковом Милатовићем на Цетиње од којег очекује да му да мандат за састављање 44. Владе.
Лист Дан данас пише да је готово извесно да ће део нове владе бити и партије које су биле окосница бившег Демократског фронта, то јест конституенти коалиције За будућност Црне Горе.
Према тим информацијама, ова коалиција добила би Министарство образовања, Министарство спорта и младих и Министарство туризма. Ово би важило ако у Владу уђе и Бошњачка странка.
У случају да се то не деси, коалиција ЗБЦГ добила би још једно министарство, највероватније саобраћаја или енергетике.
Судећи по тренутном стању ствари, пише лист, чини се да је предуслов за улазак у Владу коалиције коју предводе Милан Кнежевић и Андрија Мандић да пристану на потпредседничко место у Скупштини Црне Горе, пошто је договор са Демократама већ постигнут и шеф парламента треба да буде лидер те партије Алекса Бечић.
У Подгорици је јуче конституисана Скупштине Црне Горе, али нису изабрани председник и потпредседник, јер до јучерашњег заседања на адресу парламента није стигао ниједан предлог за те функције. Проглашена је пауза у раду, а о наставку посланици ће бити благовремено обавештени.
Holandija: Na zapaljenom teretnom brodu nalazi se 500 električnih automobila

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Дан: Спајић и Кнежевић разговарали и формирању Владе ЦГ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.