САД: У Фениксу 31 дан заредом температура око 43,3 степена

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jul.2023, 10:21

САД: У Фениксу 31 дан заредом температура око 43,3 степена

У главном граду америчке државе Аризона, Фениксу, температура је већ 31 дан заредом око 43,3 степена, а и у другим деловима те државе забележени су нови температурни рекорди. Фото: Танјуг/AP Photo/Matt York У Фениксу се очекују олује које би могле мало да спусте температуру, али ће то бити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на кратко јер се прогнозира да ће већ од среде температура порасти и до 46 степени.
Рекордно високе температуре почеле су у јуну на југозападу САД и прошириле се преко Тексаса, Њу Мексика и Аризоне у пустињу Мохаве у Калифорнији где тренутно букте шумски пожари, објавио је Глас Америке. На југу те државе ватрогасци се боре са још једном ватреном стихијом због које је становништво евакуисано.
Пожар је избио и у удаљеном подручју кањона Кератерс, а пламен у неким деловима достиже висину и до шест метара.
Процењује се да су изгорела око 284 квадратна километра на граници са Невадом. Ватра тренутно не прети објектима, али ватрогасци пожар још нису ставили под контролу.
У округу Риверсајд у Калифорнији становиштво је евакуисано због пожара који је захватио 8,8 квадратних километара територије.
У месту Барбенк у близини Лос Анђелеса, где су такође веома високе температуре, медвед је пронађен у базену једне куће.
У топлотном таласу широм САД страдале су на десетине људи, а највише су у опасности сиромашни који немају приступ климатизованим просторијама. „Када врели талас почне, прве жртве се десе у року од 24 сата“, каже Кристи Еби са Универзитета у Вашингтону.
Научници предвиђају да ће овај јул бити најтоплији месец икада. Светска метеоролошка организација и Служба за климатске промене ЕУ прогласиле су јул рекордно топлим.
Peskov: Ukrajina neefikasno i besciljno troši milijarde evra pomoći NATO-a

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД: У Фениксу 31 дан заредом температура око 43,3 степена се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.