Тунберг оптужена за непоштовање полицијске наредбе на климатским протестима

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 19:33

Тунберг оптужена за непоштовање полицијске наредбе на климатским протестима

Шведска климатска активисткиња Грета Тунберг оптужена је за непоштовање полицијске наредбе да напусти климатски протест у јужном граду Малмеу 19. јуна, када су демонстранти блокирали пут камионима са нафтом у луци Малме, објавио је шведски дневник “Сyдсвенскан“. Фото: PrtSc/PBSNewsHour/>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << href="https://www.vesti.rs/Jutjub/" class="contenturl">YouTube Ако буде осуђена за непоштовање наредбе полиције, Тунберг може бити изречена новчана казна или казна затвора до шест месеци, прене је Ројтерс.
„Климатска криза је већ питање живота и смрти за безброј људи. Одлучили смо да не будемо посматрачи, и уместо тога физички зауставимо инфраструктуру фосилних горива. Ми враћамо будућност“, написала је Тунберг на Инстаграму на дан спорних протеста.
„Имате слободу да демонстрирате, али не смете демонстрирати на такав начин да сметате другима“, рекла је тужитељка Шарлот Отосен, како наводи “Сyдсвенскан“.
Papa Franja osniva „Komisiju za novomučenike“

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Тунберг оптужена за непоштовање полицијске наредбе на климатским протестима се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.