Кинески произвођач аутомобил БИД претекао Теслу

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Jul.2023, 08:37

Кинески произвођач аутомобил БИД претекао Теслу

Кинеска аутомобилска компанија БИД престигла је Теслу у другом кварталу ове године пошто је забележила рекордну продају хибридних и електричних возила. Фото: PrtSc/Supercar Blondie/YouTube БИД је у периоду између априла и јуна продао више од 700.000 возила, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што је скоро дупло више од броја продатих у истом кварталу прошле године и тако поставио нови квартални рекорд.
С друге стране америчка компанија Тесла недељу је објавила да је постигла најбоље кварталне резултате јер је произвела скоро 480.000 возила а испоручила више од 466.000.
У јуну је БИД продао укупно 253.046 нових енергетских возила, што је 89 одсто више него годину дана раније, наводи се у документацији компаније објављеној у недељу, преноси Си-Ен-Ен. Била је то најбоља месечна продаја коју је икада остварио. Нова енергетска возила укључују на батерије као и плагин хибриде.
Тесла и БИД су међу најпродаванијим произвођачима електричних возила на свету.
БИД и даље заостаје за Теслом на глобалном нивоу у погледу продаје чистих електричних возила, али у Кини та компанија са седиштем у Шенжену јури напред као врхунски аутомобилски бренд.
Poznati nemački trgovački lanac uveo veliku promenu od 1. jula

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Кинески произвођач аутомобил БИД претекао Теслу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.