Кнежевић: Разговарамо о влади, али незванично

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jun.2023, 20:51

Кнежевић: Разговарамо о влади, али незванично

Није лако доћи до решења које би требало да задовољи све и да помири разлике међу странкама и коалицијама у Црној Гори Може свако са сваким, а не мора нико ни са ким. Фото: PrtSc/Скупштина Црне Горе/YouTube Овим речима лидер коалиције „За будућност Црне Горе” (ЗБЦГ) Милан Кнежевић >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << објашњава све комбинаторике око формирања будуће црногорске владе, али и парламентарне већине.
Црна Гора након ванредних парламентарних избора с нестрпљењем очекује новог премијера и његов кабинет. За сада се једино зна да ће у фотељу председника Владе Црне Горе сести лидер Покрета „Европа сад” (ПЕС) Милојко Спајич. Која је остварила најбољи изборни резултат, освојивши 24 мандата.
Поједини медији у Црној Гори пишу да је Спајић за свој кабинет већ обезбедио 43 гласа подршке.
Наводно, ако буду имали одговарајући број министарских места, Спајићу су подршку обећали Демократе са седам мандата (без гласова коалиционе УРА), два СНП, ЗБЦГ са 13 посланика и десет посланика свих странака мањинских народа. Што би уз 24 мандата ПЕС-а била солидна подршка у парламенту.
У овдашњим медијима свакодневно се калкулише ко с ким би могао да формира владу па се неретко дешава да се „клинови комбинаторике” закуцавају у коалиције појединих партија и странака. Као рецимо најава да ће, наводно, Демократска Црна Гора окренути леђа коалиционом Грађанском покрету УРА Дритана Абазовића и таква нагађања из наводно добро обавештених извора не само да збуњују грађане већ изазивају сумњу међу потенцијалним партнерима будуће владе.
Abazović o formiranju vlade: Ko skupi većinu, srećno mu bilo

 
андроид апликацију.
Чланак Кнежевић: Разговарамо о влади, али незванично се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.