Ирански и кубански председник се састали у Хавани

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jun.2023, 09:26

Ирански и кубански председник се састали у Хавани

Ирански председник Ебрахим Раиси данас се састао са председником Кубе Мигелом Дијаз Канелом у Хавани, што је његова последња станица на латиноамеричкој тури која је имала за циљ да учврсти подршку међу савезницима који су под америчким санкцијама. Фото: PrtSc/WION/ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << YouTube На трговинском форуму у Хавани, Раиси је новинарима рекао да ће Куба и Иран заједнички радити, између осталог, у области производње електричне енергије, биотехнологији и рударству, преноси Ројтерс.
„Сваким даном наши односи постају све јачи”, поручио је ирански председник.
Највиши званичници две земље су потписали и споразуме којима се најављује јачање сарадње између министарстава правде, царинских служби, као и у области телекомуникација. Раиси је раније ове недеље посетио Венецуелу, где је обећао да ће бити појачана трговина две земље, али и да ће бити проширена сарадња у области петрохемије, преноси Танјуг.
Претходно се састао са председником Никарагве Данијелом Ортегом.
„Венецуела, Никарагва, Куба и Иран су међу земљама које су морале да се херојски суоче са претњама санкцијама, блокадама и мешањем империјализма Јенкија и његових савезника уз упорни отпор”, рекао је Дијаз Кане.
Arheolozi otkrili mumiju staru oko 3.000 godina u Limi

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ирански и кубански председник се састали у Хавани се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.