ИАЕА ће појачати мисију у нуклеарки Запорожје након инцидента са браном Каховка

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Jun.2023, 07:45

ИАЕА ће појачати мисију у нуклеарки Запорожје након инцидента са браном Каховка

Генерални директор Међународне агенције за атомску енергију (ИАЕА) Рафаел Гроси саопштио је данас да ће тим агенције за нуклеарну електрану Запорожје бити појачан након данашњег инцидента на брани Каховка. Фото: PrtSc/UN/YouTube „Што се тиче развоја >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << догађаја након рушења бране ХЕ Каховка, ја ћу следеће недеље са појачаним тимом водити наредну ротацију наше мисије подршке и помоћи за Запорожје“, написао је Гроси на Твитеру.
Претходно је украјински председник Володимир Зеленски телефоном обавестио Гросија о последицама рушења бране Каховка.
„Телефоном сам обавестио генералног директора ИАЕА Рафаела Гросија о великим последицама руског терористичког акта на брани ХЕ Каховка. Разговарали смо о начинима да се минимизирају ризици по безбедност нуклеарне електране Запорожје“, објавио је Зеленски на Твитеру.
Он је навео да је током разговора договорена посета Гросија Украјини.
Dodik: Britanska obaveštajna služba koristi tragedije da destabilizuje Srbiju

Преузмите андроид апликацију.
Чланак ИАЕА ће појачати мисију у нуклеарки Запорожје након инцидента са браном Каховка се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.