Лула да Силва: Бразил остаје неутралан у украјинском сукобу

Izvor: GradskeInfo.rs, 02.Jun.2023, 09:09

Лула да Силва: Бразил остаје неутралан у украјинском сукобу

Бразилски председник Луис Инасио Лула да Силва поновио је данас став своје земље да осуђује руску инвазију на Украјину, али да покушава да остане неутралан како би могао да посредује потенцијалним мировним преговорима. Фото: PrtSc/Sky News/YouTube Лула >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је новинарима након састанка са финским председником Саулијем Ниинистом у Бразилији рекао да жели да се створе услови да се обе земље укључе у мировне преговоре и зауставе рат када буду спремне.
„Бразил ради са другим земљама на постизању мира, али ништа се неће десити ако Украјина и Русија то не желе, поручио је Лула и додао да је недавно о тој теми разговарао са другим лидерима, укључујући председника Кине Си Ђинпинга, пренео је Ројтерс.
Фински председник, чија земља се придружила НАТО-у у марту, рекао је да је сваки покушај да се достигне мир драгоцен, али да „у овом тренутку то није на видику”. Како подсећа Ројтерс, бразилски председник је Лула се представио као посредник у мировним преговорима за окончање рата у Украјини, али је изазвао незадовољство западних земаља оптуживши из да „подстичу” рат наоружавањем Украјине.
Прошле недеље, Лула је разговарао са руским председником Владимиром Путином, док није успео да се састане са председником Украјине Володимиром Зеленским на самиту Г7 у Јапану у мају, због, како је навео, неусклађености распореда, преноси Танјуг.
Makron i Šolc traže nove izbore na severu Kosovu i Metohiji

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Лула да Силва: Бразил остаје неутралан у украјинском сукобу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.