Петрушев: Русија подржава Кину у вези са Тајваном

Izvor: GradskeInfo.rs, 25.Maj.2023, 19:11

Петрушев: Русија подржава Кину у вези са Тајваном

 Русија подржава став Кине о Тајвану, изјавио је данас секретар руског Савета безбедности Русије Николај Патрушев. Фото: PrtSc/РТРС/YouTube Он је након састанка безбедносних званичника истакао да је и Кина, а не само Русија, један од центара мултиполарног света, пренео је ТАСС.
>> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << /> „Дакле, чим западне земље, ако мисле да могу, преовладају над Русијом, кренуће на свој следећи циљ, који би тешко могао да буде паралелно остварен, то је Кина“, нагласио је Петрушев.
Додао је да је Русија свесна тога што се „сада ради на кинеској граници – на Тајвану“.
„Генерално, тешко је не сложити се са Кином“, рекао је он.
Новоосновани одбор за Кину америчког Конгреса јуче је одобрио извештаје у којима се осуђује однос званичног Пекинга према Ујгурима и другим етничким мањинама и указује на потребу “да се избегне почетак сукоба са Тајваном“, исвестио је Ројтерс.
Нови амбасадор Кине у САД Сие Фенг је такође јуче преузео дужност, када је стигао у Њујорк.
Он је рекао новинарима на аеродрому Џон Ф. Кенеди да се односи између две највеће светске економије суочавају са „озбиљним потешкоћама и изазовима“, пренео је АП.
То се догађа у тренутку када између две земље постоје спорови око трговине, приступа компјутерским чиповима и подршке Вашингтона Тајвану.
Vagener šalje kući tela državljana SAD i Turske ubijenih u Bahmutu

 
Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Петрушев: Русија подржава Кину у вези са Тајваном се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.