Израел оптужио Иран да теретне бродове претвара у „терористичке базе“

Izvor: GradskeInfo.rs, 23.Maj.2023, 08:59

Израел оптужио Иран да теретне бродове претвара у „терористичке базе“

Изарел је данас оптужио иранску Револуционарну гарду да је претворила теретне бродове у платформе за лансирање пројектила и дронова, рекавши да Техеран има за циљ да прошири тајни поморски утицај далеко иза Залива. Фото: PrtSc/World Military Power/YouTube Оптужбе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << министра Јоава Галанта дошле су у тренутку када се прича о новом иранском појачању нуклеарног програма и подршци Техерана палестинским и либанским милицијама, пренео је Ројтерс.
Галант је, приказујући фотографије пет од шест реновираних иранских бродова, рекао на конференцији за новинаре да су у питању „плутајуће терористичке базе” и да је једна од њих недавно кренула ка Аденском заливу.
„Ово директно прати поморски тероризам на којем Иран ради у Персијском залибу и Арабијском мору. Жели да прошири своје активности и на Индијски океан, а касније и на Црвено море и Медитеран”, истакао је Галант.
Из Ирана засад нису реаговали на оптужбе Израела, преноси Танјуг.
Berbok: Šefovi diplomatija Evropske unije uvešće nove sankcije Iranu

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Израел оптужио Иран да теретне бродове претвара у „терористичке базе“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.