Американци се огласили после избора у Турској

Izvor: GradskeInfo.rs, 17.Maj.2023, 09:14

Американци се огласили после избора у Турској

Председник САД Џозеф Бајден радо ће сарађивати са оним ко победи на изборима у Турској, изјавио је портпарол Беле куће Џон Кирби. Фото: PrtSc/Bloomberg Quicktake/YouTube „Честитамо турском народу што је изразио своју вољу на бирачким местима на миран начин“, рекао је Кирби на онлајн брифингу, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << пише Ројтерс, а преноси Танјуг.
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган изјавио је у суботу да је амерички председник “наредио да Ердоган буде свргнут“ на председничким изборима у Турској.
Портпарол америчког Стејт департмента раније је саопштио да је Турска дугогодишњи савезник САД и да ће Вашингтон пажљиво пратити изборе, додајући да “САД неће заузети страну на изборима“.
У Турској ће у недељу, 28. маја, бити одржан други круг председничких избора, пошто ниједан од кандидата у првом кругу није добио више од 50 одсто гласова, саопштио је у понедељак председник турске изборне комисије Ахмет Јенер.
Како преноси турска телевизија ТРТ, према прелиминарним резултатима првог круга избора одржаног у недељу, досадашњи шеф државе Ердоган освојио је 49,51 одсто, а његов противкандидат Кемал Киличдароглу 44,8 одсто гласова, док је Синан Оган освојио 5,17 посто гласова бирача.
Šta kaže Bajden o velikoj zaduženosti SAD?

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Американци се огласили после избора у Турској се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.