Хрватски медији заједно са опозицијом нападају Вучића: Заједнички циљ им је слабљење Србије

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Maj.2023, 08:57

Хрватски медији заједно са опозицијом нападају Вучића: Заједнички циљ им је слабљење Србије

Хрватска пропагандна машинерија симултано ради са делом опозиције из Србије који ових дана прети убиством и прогоном председнику Србије Copyright Ilustracija/Printscreen/Youtube/Pixabay Док Србија и даље тугује за невиним жртвама два масакра, који су се догодили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << 3. и 4. маја, део опозиције покушава да из ових трагедија извуче неки јефтини политички поен. У овом дегутантном послу имају свесрдну помоћ хрватских медија.
Наиме, чим су власти Србије донеле конкретне мере како би спречиле да се више понове сличне трагедије, хрватски медији су “из свих оружја” покренули фронтални напад на председника Србије Александра Вучића.
Фото: 24/Printscreen Паралелно са акцијама дела опозиције у Србији, које су подразумевале и позиве на убиство српског председника, новине и интернет портали из Хрватске препуни су наслова у којима се за све несреће у нашој земљи оптужује управо Вучић.
Неко наиван би требало да помисли да је Хрватима толико стало до српске среће и напретка да су покренули целокупну медијску машинерију само да би помогли Србима. Јер, на насловним странама хрватских медија се већ данима главне теме Србија и српски председник, а не Милановић и Пленковић!?
Фото: 24Седам/Printscreen Ипак, ако се погледају односи две земље у претходних век и по, лако се може закључити да се на нашу земљу, благо речено, не гледа са симпатијама из Хрватске. Па зашто је онда Хрватима толико стало до тога да се Вучић ослаби, а део опозиције ојача!?
Сваком добронамерном је сасвим јасно да кампања хрватске пропагандне машинерије нема за циљ јачање Србије, него управо супротно.
Нападима на Србију крију сопствене поразе Наиме, хрватски медији су претходних година спроводили сличне кампање сваки пут када би Србија остварила напредак у неком пољу – од економије до јачања војске. Као главног кривца за то, Хрвати несумњиво виде председника Вучића.
Фото: 24Седам/Printscreen С друге стране, иако се константно хвале чланством у Европској унији, хрватска економија је у стагнацији. Њихов главни ресурс – Јадранско море им више не доноси толико профита, с обзиром да су њихови западни савезници покуповали све најзначајније хотеле и плаже, тако да се профит не слива у хрватски буџет него у земље које су им помогле да почетком деведесетих први пут после 1941. године добију независну државу Хрватску.
Фото: 24Седам/Printscreen Хрватска војска не може ни да се пореди са нашом. Док Србија купује и производи најмодерније оружје, Хрватска се задовољава са ражалованим руским и украјинским наоружањем и половним авионима који не лете.
Фото: 24Седам/Printscreen Једино у чему је Хрватска заиста један од лидера јесте одлив становништва, тако да је ова земља друга чланица ЕУ по стопи исељавања. Ако се узме и то да су 1995. године етнички очистили 250.000 Срба из Крајине и још толико 1991. из градова широм Хрватске, лако се може закључити да је ова земља практично – празна.
Заједнички циљ Уместо да објасне својим грађанима зашто њихова земља стагнира, хрватски политичари покушавају да им скрену пажњу критикама Вучића и Србије. Зато је свака криза – пуцњава, Куртијева нова агресија, измишљотине које пласирају прозападни медији – добра прилика да се сопствене мањкавости скрајну у запећак и за проблеме Хрватске окриви Србија и Вучић.
Фото: Танјуг/Страхиња Аћимовић Због свега тога, хрватска пропагандна машинерија симултано ради са делом опозиције из Србије који ових дана прети убиством и прогоном председнику Србије. Циљ им је исти – уклањање Вучића са власти и враћање Србије у стање у којем је била од 2000. до 2012. године када је на њеном челу био режим који је слепо слушао наређења са Запада и извињавао се свима који су убијали наш народ у претходне три деценије.
 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Хрватски медији заједно са опозицијом нападају Вучића: Заједнички циљ им је слабљење Србије се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.