Ево где ће се у Новом Саду налазити улица названа по чувеном Драгану Николићу

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Maj.2023, 17:59

Ево где ће се у Новом Саду налазити улица названа по чувеном Драгану Николићу

Један од највећих великана српског глумишта, чувени Драган Николић, неће остати само у нашим срцима, већ ће свој печат оставити дубоко у новосадској архитектури, јер ће једна од улица у нашем граду ускоро бити именована по њему. Фото: PrtSc/YouTube/Svetlep На седници Комисије за називе >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << делова насељених места су недавно разматрани називи новонасталих улица на Адицама и Ветернику.
Како су предлоге за имена давали запослени у Музеју Војводине, Историјском архиву Града Новог Сада и МЗ “Адице“, на листи су се нашла многа имена, не само из историјске, већ и из уметничке сфере.
Том приликом, одлучено је да се једна од нових улица у градском насељу Адице, назове управо по Драгану Николићу.
Чувени Флојд из “Националне класе“, остварио је многе значајне улоге у култним домаћим филмовима и серијама као што су “Ко то тамо пева“, “Балкан експрес“, “Отписани“, “Повратак отписаних“, итд… Фото: WikimediaCommons/Katarina Z Нажалост 2016. године, Драган Николић преминуо је након дуге и тешке болести, а за собом оставио супругу Милену Дравић, такође, веома цењену глумицу српске позоришне и филмске сцене.
Сахрањен је истог дана у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу у Београду.
У току свог живота примио је разне награде и признања.  Након смрти је по њему назван биоскоп у склопу културне установе “Пароброд“.
У Врњачкој бањи му је 2017. године подигнут споменик у природној величини, а исте године му је посвећена монографија “Господин мангуп“. Фото: WikimediaCommons/Public Enterprise of PTT Srbija Данас његов лик можемо видети чак и на поштанским маркицама.
Поред бројних значајних улога памтимо га и по серији реклама са за Гранд кафу, а уколико вас хвата талас носталгије, њих се можете подсетити путем следећег линка:
Prisetimo se nezaboravnih novogodišnjih reklama za kafu sa Milenom Dravić i Draganom Nikolićem (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ево где ће се у Новом Саду налазити улица названа по чувеном Драгану Николићу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.