Украјина прогласила мађарску ОТП банку за „међународног спонзора рата“

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Maj.2023, 09:24

Украјина прогласила мађарску ОТП банку за „међународног спонзора рата“

Украјинска Национална агенција за превенцију корупције прогласила је мађарску ОТП банку за „међународног спонзора рата“. Фото: PrtSc/OTP Banka/YouTube Потез је уследио због одлуке те банке да настави са радом у Русији примењујући кредитни закон који се директно односи на режиме >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << заступништва у Доњецкој и Луганској области под руском окупацијом, преноси Кијев Индепендент.
„Банка пружа ‘повлашћене услове кредитирања припадницима руске војске’, укључујући могућност одлагања плаћања зајмова“, саопштила је Национална агенција за превенцију корупције. Како се додаје у саопштењу, ОТП банка је 24. институција коју је Национална агенција за спречавање корупције прогласила за „међународног спонзора рата“.
ОТП банка је највећа комерцијална банка у Мађарској и једна од највећих у централној и источној Европи. Украјинско одељење банке има око 507 милиона долара имовине.
ОТП банка је једна од 50 највећих банака у Русији, која опслужује више од 2,2 милиона клијената, наводи кијевски портал.
Heris: Kompanije koje razvijaju AI “pravno odgovorne“ da omoguće bezbednost

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Украјина прогласила мађарску ОТП банку за „међународног спонзора рата“ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.