Магазин „Бенкер“ прогласио ОТП банку за најбољу у Србији

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Dec.2022, 08:00

Магазин „Бенкер“ прогласио ОТП банку за најбољу у Србији

ОТП банка проглашена је за најбољу банку у Србији на традиционалној додели годишњих награда светског финансијског магазина „Бенкер“, саопштила је данас та банка. Фото: PrtSc/OTP Banka/YouTube Престижну награду примио је председник Извршног одбора ОТП >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << банке Предраг Михајловић на церемонији у Лондону, која је одржана у склопу Глобалног банкарског самита.
Наводи се да годишња признања за најбољу банку финансијског магазина „Бенкер“, са скоро стогодишњом традицијом пословања у оквиру светске финансијске групе „Фајненшел тајмс“, важе за тржишни стандард за изврсност у банкарству и за најпрестижнија признања у финансијском свету.
„Завршено спајање тако великих размера усред глобалне пандемије заслужује свако поштовање и из тог разлога награда за најбољу банку у Србији 2022. године додељује се ОТП банци.
Додатно, ову награду ОТП банка је освојила и због својих снажних финансијских резултата, ЕСГ стратегије и учињеног напретка у области дигиталне трансформације“, изјавила је уредница „Бенкера“ Џој Макнајт образлажући награду, преноси ОТП банка.
Председник Извршног одбора ОТП банке Предраг Михајловић рекао је да је награда светског магазина још једна потврда апсолутне посвећености и експертизе банке на чијем је челу. „Успели смо да остваримо рекордне резултате пословања и двоцифрен раст у свим пословним сегментима. ОТП банка остварила је у првих девет месеци ове године профит пре опорезивања у износу од 92 милиона евра, уз повраћај на капитал од 15 одсто. Додатно смо учврстили позицију највећег кредитора привреде и становништва, као и лидера на тржишту факторинг, лизинг и е-цоммерце услуга“, рекао је Михајловић, преноси се у саопштењу.
ОТП банка наводи де је последњег дана септембра ове године њена актива износила 6,26 милијарди евра, што представља пораст нето активе за 15,1 одсто у односу на трећи квартал 2021.
Додаје се да је, када је реч о кредитима, ОТП банка забележила укупан износ од скоро 4,8 милијарди евра, што представља пораст од 15,4 одсто у односу на исти период претходне године, чиме је задржано прво место на српском тржишту са учешћем од 17,6 одсто.
Истиче се да је банка остварила одличне резултате у претходном периоду и у области депозита, са годишњим растом од 11,7 одсто и тржишним учешћем од 11,8 одсто.
Kamate rastu, pada tražnja za kreditima

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Магазин „Бенкер“ прогласио ОТП банку за најбољу у Србији се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.