Немци све мање троше

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Okt.2022, 08:43

Немци све мање троше

Расположење потрошача у Немачкој и даље се погоршава, показали су резултати анкете Немачког удружења малопродаја (ХДЕ), преноси ДПА. Фото: PrtSc/brunonw/YouTube „Повећани трошкови живота и скупи енергенти значајно смањују жељу потрошача за куповином. Склоност ка трошењу пада на >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << најнижи ниво свих времена,“ резимирало је удружење у свом потрошачком барометру које је објавило у уторак.
ХДЕ очекује да ће се уздржаност потрошача додатно повећати у наредним месецима. Стварна приватна потрошња опадаће до пролећа следеће године, тако да ће 2023. вероватно бити слабија од године пре пандемије.
„Иако за сада нема знакова успоравања тржишта рада, потрошачи су песимистични у погледу кретања свог дохотка“, нагласило је ХДЕ.
Економска очекивања су наставила да се погоршавају. Потрошачи рачунају на раст цена и током наредних месеци. Не надају се побољшању економске ситуације и стога смањују личну потрошњу.
Lidl iz predostrožnosti povlači par proizvoda

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немци све мање троше се појављује прво на Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.