Путину благо опао рејтинг због мобилизације

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 08:43

Путину благо опао рејтинг због мобилизације

Према резултатима анкете објављеним средином прошле недеље рејтинг руског председника Владимира Путина забележио је други највећи пад у две деценије његове владавине. Фото: PrtSc/Al Jazeera Balkans/YouTube То се догодило због незадовољства грађана одлуком >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о делимичној мобилизацији.
Према независној агенцији за испитивање јавног мњења Левада центра, 77 посто Руса анкетираних овог месеца рекло је да одобрава Путинове поступке као председника.
То представља пад од шест одсто у односу на претходни удео од 83 посто, који је остао готово непромењен у шест месеци откако је Путин наредио инвазију на Украјину.
Уједно то је и највећи пад Путинове популарности од 2018. године, када је подигао старосну границу за одлазак у пензију руским радницима и изазвао протесте широм земље.
Ове седмице, хиљаде људи изашло је на улице у удаљеним регионима широм Русије у знак протеста због Путинове мобилизације најмање 300.000 резервиста. Стотине људи је ухапшено у првим данима демонстрација против нацрта.
Процењује се да је још 200.000 побегло из Русије у седмици откако је донесена одлука о мобилизацији, коју су осудили и Путинови критичари и савезници због своје неселективне природе.
Шест од 10 Руса рекло је да њихова земља иде у правом смеру, у односу на две трећине у августу. Још 27 посто је рекло да иде у погрешном смеру, што је 3 посто више у односу на претходни месец.
Левада, коју су руске власти прогласиле „страним агентом“, анкетирала је 1.600 људи у 137 руских градова и градова од 22. до 28. септембра.
Beč proglašen najboljim gradom za život u 2022. godini

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Путину благо опао рејтинг због мобилизације се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.