Стано: Односи са РУС не могу бити као раније

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Sep.2022, 15:27

Стано: Односи са РУС не могу бити као раније

Портпарол Европске уније Петер Стано изјавио је данас да је ЕУ јасно ставила до знања свим државама чланицама и партнерима, посебно земљама кандидатима, међу којима је и Србија, да односи са Русијом не могу бити као раније. Фото: PrtSc/YouTube/European Commission „Европска унија је била >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << веома јасна са партнерским државама, поготово државама које су земље кандидати као што је Србија да односи са Русијом у тренутним околностима не могу да буду уобичајени“, рекао је Стано на конференцији за новнаре у Бриселу.
Он је на питање новинара да прокоментарише план консултација које су потписала министарства спољних послова Србије и Русије оценио да је то „јасан знак о намери да се даље ојачају међусобне везе између Србије и Русије“, као и да то „повлачи озбиљна питања“.
Стано је навео да је Србија сама донела одлуку да јој приступање ЕУ буде приоритет и да је посвећена евопском путу.
„Подсећам да је Србија својом одлуком прогласила улазак у Европску унију као свој стратешки циљ. Та одлука подразумева усаглашавање са политиком ЕУ, укључујући и спољну политику“, навео је Стано.
Zabrinjava što je sever Kosova i Metohije okruen specijalnim jedincama

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Стано: Односи са РУС не могу бити као раније се појављује прво на Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.