Молово пословање боље од очекиваног

Izvor: GradskeInfo.rs, 21.Feb.2024, 09:07

Молово пословање боље од очекиваног

Мађарска нафтна компанија која послује и у Србији забележила добит пре опорезивања од 1,936 милијарди долара, што је смањење од 36 одсто у односу на 2022, узроковано тешком макроекономском климом, турбулентном нафтном индустријом, хаотичном пореском политиком и мерама владе, саопштили >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << су из ове компаније. Фото: PrtSc/garethtrooper/YouTube Нето ЕБИТДА (профит пре одузимања камате) групе у четвртом кварталу 2023. износила је 992 милиона долара, што представља смањење од осам процената у поређењу са четвртим кварталом 2022.
МОЛ очекује да ће остварити профит пре опорезивања од приближно 1,6 милијарди долара у 2024., а ЕБИТДА – у износ од око три милијарде долара. „Због ванредних, тешких спољних околности, наш профит пре опорезивања је смањен у 2023. Ово није изненађење након године у којој су доминирале геополитичке, макроекономске и индустријске тензије и значајни додатни притисци из регулаторно и пореско окружење настављено. Упркос овим изазовима, пословали смо боље него што смо очекивали захваљујући оперативној и трошковној ефикасности и разборитој инвестиционој политици, која је успела да неутралише ефекте спољног окружења”, изјавио је извршни директор и извршни директор МОЛ Групе Жолт Хернади.
Rusija će u 2024. povećati proizvodnju gasa

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Молово пословање боље од очекиваног се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.