Снижен кредитни рејтинг Израела

Izvor: GradskeInfo.rs, 13.Feb.2024, 09:12

Снижен кредитни рејтинг Израела

Међународна агенција „Мудис” снизила је кредитни рејтинг Израела, што је прво овакво снижење пословне климе у историји ове земље. Фото: PrtSc/Yahoo Finance/YouTube Модис је смањио кредитни резултат Израела на А2, шесту највишу инвестициону оцену, и задржао своје изгледе као „негативне“, >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << што значи да су могућа даљња смањења.
Агенција је као разлог за смањење рејтинга навела политичке и фискалне ризике због наставка рата Израела са палестинском милитантном групом Хамас. „Текући војни сукоб са Хамасом, његове последице и шире последице значајно повећавају политички ризик за Израел, као и слабе његове извршне и законодавне институције и фискалну снагу у догледној будућности“, наводи се у саопштењу агенције.
I Maserati će praviti električne automobile

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Снижен кредитни рејтинг Израела се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.
Pogledaj vesti o: Jutjub

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.