САД извеле нови напад на Хуте у Јемену

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Jan.2024, 20:30

САД извеле нови напад на Хуте у Јемену

Сједињене Америчке Државе су данас извеле нови напад на противбродске ракете јеменских милитаната Хута, објавили су амерички медији, позивајући се на војне званичнике. Фото: PrtSc/PBS NewsHour/YouTube
Америчка војска је извела „превентивне нападе“ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << на три пројектила и лансера Хута, након што су надзорни авиони САД открили да се припрема напад на комерцијалне и ратне бродове у Црвеном мору, пише Њујорк тајмс.

Реч је о петом нападу САД на јеменске милитантне у последњих недељу дана, а напади су уследили након што су Хути гађали комерцијалне бродове у Црвеном мору у знак протеста против израелске офанзиве на Појас Газе.
Америчка војска је и претходне ноћи извела нови талас ракетних удара са бродова и подморница на локације у Јемену које контролишу Хути, који су претходно преузели одговорност за напад на амерички теретни брод „Генко Пикарди“.
Хути су раније саопштили да неће оклевати да циљају све мете које су претња арапском свету и Црвеном мору са „легитиним правом да бране Јемен и наставе подршку над угњетеним Палестинцима“.
Јеменска група је истакла да неће одустати од подршке Палестинцима и да их од тога не може одвратити ни то што су их Сједињене Америчке Државе поново уврстиле на листу глобалних терористичких организација.
Блинкен: Превише Палестинаца убијено је у Појасу Газе

Преузмите андроид апликацију.
Чланак САД извеле нови напад на Хуте у Јемену се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.