Немачки министар финансија: Нема више новца за субвенције

Izvor: GradskeInfo.rs, 16.Jan.2024, 10:05

Немачки министар финансија: Нема више новца за субвенције

Немачки министар финансија Кристијан Линднер изашао је данас пред више хиљада пољопривредника који протестују против повећања пореза и рекао им да нема новца за будуће субвенције. Фото: PrtSc/Guardian News/YouTube „Не могу вам више обећати државну помоћ >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << из савезног буџета“, рекао је Линднер окупљенима са бине испред Бранденбуршке капије, пренео је Ројтерс.
Он је, међутим, рекао да се могу заједно борити да пољопривредници уживају више слободе и поштовања.
Протести су избили након одлуке владе да укине пореске олакшице пољопривредницима на дизел у покушају да избалансира свој буџет за 2024. након одлуке Уставног суда у новембру, која је приморала да ревидира планове потрошње.
Влада је саопштила да ће задржати пореске олакшице за нова пољопривредна возила, али да ће постепено укинути олакшице за дизел пољопривредницима у наредних неколико година. Пољопривредници, међутим, уз подршку опозиционих конзервативаца и крајње деснице истичу да то није довољно.
„Имам поштовање за сваког политичара који је спреман да изађе пред нас“, рекао је шеф Синдиката пољопривредника Јоаким Руквајд, који је у једном моменту морао да узме микрофон од Линднера и замоли окупљење да престану да му се ругају и саслушају га.
„Министар финансија је овде“, рекао је он и додао да нема смисла да звижде.
На састанку који је касније одржан са лидерима протеста у парламенту, коалициони посланици обећали су, без изношења детаља, да ће у четвртак представити предлоге који би смањили трошкове пољопривредника и њихов сектор учинили „одрживим“.
Nemačka industrija u padu šesti mesec zaredom

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Немачки министар финансија: Нема више новца за субвенције се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.