Фридман: Кључно питање је како Балкан и Србија да се изграде као економска сила

Izvor: GradskeInfo.rs, 10.Jan.2024, 20:19

Фридман: Кључно питање је како Балкан и Србија да се изграде као економска сила

Аналитичар, оснивач компаније „Geopolitical Futures“ и бивши председник Стратфора Џорџ Фридман изјавио је да питање Косова и Метохије мора некако да се реши, али да је кључно како Балкан и Србија да се изграде као значајна економска сила. Фото: PrtSc/YouTube Он >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је то рекао у разговору за Институт за политику и економију југоисточне Европе (IPESE) на питање како види регионалну перспективу за земље бивше Југославије и Балкана и појаснио да када посматрамо Европу, видимо колико је добро развијена, али да она неће помоћи у том развитку, као и да њима нису потребни конкуренти.
„Али оно што мора да се деси – ово је регион са образованим људима, способним људима, људима који путују светом, који знају шта може да се прода и купи, а регион коначно мора да почне да потенцира кључно питање економског раста у свету који расте и користи тај раст. Не знам како да решим ту кризу коју имате, али углавном треба је заобићи. Јер она неће нестати, а људи ће наставити да држе говоре у Уједињеним нацијама“, рекао је Фридман.
Према његовим речима кључна ствар за сваку земљу је да се фокусира на „центар гравитације“ својих потреба.
„Затим узмите своје способне бизнисмене, своје способне технологе и тако даље, и ослободите их, пустите их да раде, и чекајте да се добре ствари дешавају. Ја сам у Америци, па говорим људима да раде оно што би Американци урадили, али то није лоше, јер Европска унија је, мислим, неуспех, а Сједињене Државе нису. Дакле, можда бисте желели да се фокусирате на Сједињене Државе. Али кључ је – искористите свој таленат да зарадите новац. То је темељ ваше безбедности“, рекао је Фридман.
 
Za samostalnu uplatu penzija mesečno od 9.634,32 do 137.632,80 dinara

Преузмите андроид апликацију.
 
Чланак Фридман: Кључно питање је како Балкан и Србија да се изграде као економска сила се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.