Zabuna i važno obaveštenje: Stari TAG (ENP) ipak mora da se prkonfiguriše da bi sa njim plaćali putarinu u Severnoj Makedoniji

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Jul.2023, 18:19

Zabuna i važno obaveštenje: Stari TAG (ENP) ipak mora da se prkonfiguriše da bi sa njim plaćali putarinu u Severnoj Makedoniji

Iako su zvaničnici najavili da je sve spremno za početak objedinjene naplate putarine između Srbije i Severne Makedonije preko jedinstvenog TAG-a (Elektronska naplata putarine), ona nije profunkcionisala, kako je ranije rečeno i napravilo dodatnu zabunu.

"Svi oni koji nisu kupili u nekoj od poslovnica Pošte Srbije, a imaju postojeći TAG, moći će od utorka da ga prekonfigurišu na graničnom prelazu Preševo u punktu-kamionu,.na izlazu is Srbije", pojašnjava Goran >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Vesić i dodaje da sam proces traje oko7 minuta a već nakon pola sata biće aktivan.

Elektronska naplata putarine-ENP predstavlja savremeni model beskontaktnog plaćanja putarine upotrebom TAG uređaja za odgvarajuću kategoriju vozila.

ENP omogućava:

Vozači koji koriste ENP prolaze naplatnom saobraćajnom trakom kroz naplatnu rampu bez zaustavljanja. Transakcija se izvodi automatski, između TAG uređaja, koji je smešten sa unutrašnje strane prednjeg vetrobranskog stakla vozila i posebnog komunikacionog sistema kratkog dometa sa antenom instaliranog pored ENP naplatne saobraćajne trake. Korisnik elektronske naplate putarine je u obavezi da prati uputstvo za postavljanje i korišćenje TAG uređaja.

Naplatne stanice na kojima nije moguće izvršiti dopunu TAG uređaja su: Ćuprija (smer Niš-Beograd), Ražanj, Bela Palanka, Doljevac selo, Brestovac, Leskovac centar, Leskovac jug, Grdelica, Vladičin Han, Ub, Ljig, Takovo, Obrenovac (smer Obrenovac-Preljina), Vrbas (smer Subotica-Beograd), Feketić (smer Subotica-Beograd) i Žednik (smer Subotica-Beograd).

Elektronsku naplatu putarine može da koristi svako pravno i fizičko lice, koje zaključi ugovor sa JP „Putevi Srbije", odnosno kupi TAG uređaj na nekom od ovlašćenih distributivnih mesta. TAG uređaji su dostupni u prepaid i postpaid sistemu, kao i u vidu već konfigurisanih ENP paketa koji su dostupni na pojedinim distributivnim mestima.

TAG uređaj koji je konfigurisan u 1. kategoriji (putnička vozila) može da se prenese i koristi u bilo kom putničkom vozilu, bez obzira na vlasništvo i registarske oznake. Za sve ostale kategorije uređaj za ENP je neprenosiv.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.