Izvor: JUGpress.com, 29.Jun.2023, 23:18

YU grupa nastupa na Evergrin festivalu u Nišu

NIŠ

U Nišu je, u dvorištu Banovine, sinoć počeo peti Evergrin festival. Prve večeri festivala nastupali su sutorski bendovi, ali ono što će obeležiti ovogodišnji festiva je nastup YU grupe na Letnjoj pozornici 30.juna održati rok koncert sa orkestrom Impresija. Mnoge Nišlije očekuju spektakularno veče uz grupu koja je obeležila 50 godina postojanja sa nostalgičnim imenom. Večeras će u bioskpu Vilin grad biti prikazan dokumentarni film o YU grupi „Trenutak sna“  reditelja >> Pročitaj celu vest na sajtu JUGpress.com << Darka Lungulova.

                           Članovi YU grupe su danas stigli u Niš gde im je organizator Evergrin festivala uručio nagradu za životno delo povodom pet decenija rada uz obrazloženje da nagradu dobijaju za autentično i bogato stvaralaštvo u rok muzici i za izuzetan doprinos muzičkoj umetnosti.

                           „Niš je nama dobro poznat grad, kao i Letnja pozornica. Dugo nismo bili i zadnji put smo imali sjajan koncert. Ovo sutra će biti jedan drugačiji koncert. Prvi put Yu grupa nastupa sa jednim simfonijskim orkestrom i to je nešto što smo već dugo želeli, ali sad se i dogodilo“, kaže Dragi Jelić.

                            Članovi YU grupe su najavili i monografiju povodom 53 godine postojanja i obećali da će u njoj značajno mesto pripasti i Nišu.

                               „ Yu grupa zaslužuje ovakvu nagradu i spektakularan doček. Mi naš mali jubilej pet godina postojanja festivala obeležavamo njihovim velikim jubilejom i zaista se svi radujemo ovom velikom događaju“, istakla je Snežana Jovanović, direktorka Festivala.

I ovo Vam može biti interesantno

Nastavak na JUGpress.com...






Povezane vesti

Nagradu za životno delo "JU grupi" povodom jubilarnog 5. Evergrin festivala u Nišu

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Jun.2023, 04:37

Nagradu za životno delo i zlatnike sa likom cara Konstantina uručila je članovima rok sastava „YU grupa“ gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski, povodom jubilarnog 5. Evergrin festivala koji traje od od sutra 30. juna do nedelje..."Zahvaljujući toj našoj gradskoj manifestaciji ugostili smo...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JUGpress.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JUGpress.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.