Vučić sutra u Leskovcu pušta u rad novu prugu

Izvor: juGmedia, 24.Apr.2017, 19:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić sutra u Leskovcu pušta u rad novu prugu

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće sutra puštanju u rad rekonstruisane deonice pruge Vinarce–Đorđevo, dužine 15 kilometara,na železničkoj stanici Leskovac.

Radovi na deonici Vinarci – Đorđevo, poslednjoj od šest deonica železničkog Koridora 10, završeni su pre roka

Kako je najavljeno na sajtu Vlade Republike Srbije, Vučić će zatim obići i radove na izgradnji Koridora 10, autoput E-75, deonicu tunel >> Pročitaj celu vest na sajtu juGmedia << Manajle–Vladičin Han.

Sada, nakon rekonstrukcije, brzina kretanja vozova, koja nije prelazila 50 kilmetara na čas, može dostići 120 kilometara na čas.

Prema projektu je izvedena kompletna zamena više od 15 km donjeg i gornjeg stroja koloseka, položeno je 8 skretnica, izvršena reparacija 11 putnih prelaza, izvedena je rekonstrukcija glavnih koloseka u st. Leskovac i Đorđevo i 350 metara niskih perona, kao i ugradnja odvodnih kanala, obnovljeni su sistemi za SS i TT.

Dragan Marinković
Pogledaj vesti o: Autoput

Nastavak na juGmedia...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VUČIĆ DANAS U LESKOVCU: Pušta se u rad rekonstruisana deonica pruge Vinarce-Ðorđevo

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Apr.2017, 07:39

Nakon toga obići će radove na izgradnji Koridora 10, autoput E-75, deonicu tunel Manajle-Vladičin Han..Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić prisustvovaće danas puštanju u rad rekonstruisane deonice pruge Vinarce-Ðorđevo, u železničkoj stanici Leskovac...Kako se navodi u saopštenju...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

VUČIĆ NA ŽELEZNIČKOJ STANICI U LESKOVCU: Obnovljena pruga Vinarce - Đorđevo svečano puštena u rad

Izvor: Kurir, 25.Apr.2017

...Modernizacijom i rekonstrukcijom tog dela pruge u dužini od 15 kilometara završene su sve tri "južne" deonice, ukupne dužine 46,5 kilometara, na međunarodnom železničkom Koridoru 10 između Niša i Preševa, uz finansiranje iz ruskog kreditaRadovi na na deonici Vinarce-Djorđevo završeni su...

Nastavak na Kurir...

Vučić: Ako treba i vikaću da radovi na saobraćajnicama budu na vreme završeni

Izvor: Beta, 25.Apr.2017

Premijer Srbije Aleksandar Vučić danas je izjavio da će "ako treba i vikati" da bi na vreme bili završeni radovi na saobraćajnim koridorima koji se finansiraju iz medjunarodnih kredita.On je na Železničkoj stanici Leskovac na svečanosti povodom puštanja u saobraćaj pruge Vinarci-Djordjevo rekao...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta juGmedia. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta juGmedia. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.