Vranjska Gimnazija obeležava Dan borbe protiv korupcije

Izvor: JužneVesti.com, 09.Dec.2019, 14:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vranjska Gimnazija obeležava Dan borbe protiv korupcije

Vranjski gimnazijalci obeležiće danas Međunarodni dan borbe protiv korupcije u okviru projekta “Mladi protiv korupcije” koji se realizuje u 20 gradova Srbije, a zatim će ugostiti 60 učenika iz Holandije, Belgije i Albanije sa kojima će, između ostalog, podeliti i svoja iskustva o omladinskom aktivizmu.

U okviru tog projekta vranjski gimnazijalci obeležiće Međunarodni dan protiv korupcije, a sa znanjem stečenim do sada svoje vršnjake će upoznati kroz predavanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Nakon toga će sugrađanima u centru Vranja podeliti balone sa antikorupcijskim porukama.

Gimnazijalci će danas biti i domaćini mladima iz Holandije. Belgije i Albanije, a neki od njih će ovim uzvratiti posetu vranjskim gimnazijalcima.

U okviru razmene, 60 mladih iz Belgije, Holandije i Albanije imaće priliku da se upoznaju sa omladinskim aktivizmom, planovima vezanim za moguće projekte, sistemom školovanja u Srbiji, kako bi sa njima podelili takve informacije vezane za zemlje iz kojih dolaze - kaže Suzana Mišić, direktorka Gimnazije “Bora Stanković”.

Dodaje, da ovakav vid komunikacije ima veliki kulturološki, međunarodni i obrazovni značaj.

Ovaj projekat okuplja 30 učenika i profesora iz Srbije koji će i narednih 6 meseci u svojim mestima nastaviti sa radionicama i aktivnostima na temu korupcije.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Tehnička škola iz Bora obeležila Međunarodni dan borbe protiv korupcije

Izvor: Bor030.net, 09.Dec.2019

Povodom Međunarodnog dana borbe protiv korupcije učenici Tehničke škole u Boru delili su letke i razgovarali sa sugrađanima o korupciji. Današnja akcija je deo projekta “Mreža mladih Srbije protiv korupcije” koji okuplja 30 učenika i profesora iz 20 gradova Srbije. U planu je da u narednih...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.